Öppen Verkstad våren 2022 - Höstens program kommer i augusti

Info om anmälan, kursernas upplägg mm finns under fliken Öppen Verkstad. I priset ingår lera och glasering.
Alla som går minst 5 lektioner har möjlighet att komma och glasera själva i slutet på terminen, utan extra kostnad. Detta är ett erbjudande så, om du inte vill glasera själv är det helt OK. Erbjudandet gäller bara för innevarande termin.

Anmälan görs till messanger Lerbiten Keramik alt som ett meddelande på min Facebooksida med samma namn.  Avanmälningar ska göras 24 timmar innan kursstart.

Schemat finns längst ner på sidan. Jag anger hur många platser som finns kvar när det är minst tre bokningar. Om det är färre än 3 personer inbokade eller vid avbokningar så att deltagarna är färre än 3 personer ställs lektionen in


Kurser
Måndagar 18.30-21.00. 
Kostnad 450 kr per tillfälle
Drejning med Ann-Lena Westerlund. För att få kläm på grunderna eller för att komma vidare i din drejning bör du ta minst 5 lektioner per termin.

Tisdagar kl 18.30-21.00.  Kostnad 450 kr per tillfälle
Drejkurser med  Lotta Birgerstam. För att få kläm på grunderna eller för att komma vidare i din drejning bör du ta minst 5 lektioner per termin.

Torsdagar kl 18.30-21.00. Kostnad 450 kr per tillfälle
Kermikkurs utan drejning med Anna-Lena Westerlund. Du får lära dig att arbeta med de tekniker som ingår i begreppet "att bygga för hand".
Ringling och tumning är de ursprungliga teknikerna för att arbeta med lera och har funnits med människan sedan stenåldern. Med denna teknik bygger man upp föremål våning för våning och man kan lätt göra saker som är riktigt höga. Ett minimum är att ta 3 lektioner tre veckor i rad, för att hinna arbeta vidare innan leran torkat för mycket.
Kavling kan bäst liknas vid att göra pepparkakshus. Leran kavlas och med hjälp av mallar och formar kan man göra skålar, fat, muggar, vaser mm. Första gången gör man en enkel form och då räcker 1 lektion. Nästa tillfälle får man sätta ihop olika delar och då behövs 2 lektioner veckorna efter varandra. Vill man göra något riktigt stort behöver man 3 lektioner. 

Lördagar kl 13.00-15.30. Kostnad 450 kr per tillfälle 
Drejkurser med Elida Möller.  För att få kläm på grunderna eller för att komma vidare i din drejning bör du ta minst 5 lektioner per termin.

Dubbellektion lördag och söndag kl 11-16. 900 kr per tillfälle. Detta räknas som 2 lektioner om du samlar ihop till glasyrlektionen.
Ena dagen är det drejning och den andra ringling/tumning och kavling. Lärare är Anna-Lena Westerlund. Schema ht 22