Öppen Verkstad hösten 23

Start ca 4/9
Du hittar sommarkurserna under en separat flik
Längre ner på sidan hittar du ett litet galleri av vad som skapats under våren, som jag lägger upp efterhand som de blivit glasyrbrända
 

Info om mitt koncept mm finns under fliken Öppen Verkstad, så om du inte gått hos mig tidigare ber jag dig läsa där för att förstå mitt upplägg.  Schemat finns längst ner på sidan. Jag anger hur många platser som finns kvar när det är minst tre bokningar. Om det är färre än 3 personer inbokade eller vid avbokningar så att deltagarna är färre än 3 personer ställs lektionen in. Lektionen kan också ställas in pga att läraren blir sjuk om det inte går att fixa en vikarie för kvällen. Lektionerna är avsedda för vuxna. Ungdomar mellan 15 och 18 år är välkomna tillsammans med en vuxen

Under hösten kostar en lektion 500 kr/person och en dubbellektion 1000 kr/person. I priset ingår lera och glasering. Anmälan görs till messanger Lerbiten Keramik alt som ett meddelande på min Facebooksida med samma namn.  Avanmälningar ska göras 24 timmar innan kursstart. 

Glasering och hämtning
Lera, glasyr och bränningar ingår i priset för en lektion. Innan man kan glasera behöver leran brännas en gång, skröjbränning. Jag bränner när jag har en full ugn, vilket innebär att i början på terminen blir det mest skröjbränningar och glasyrbränningarna är främst i slutet på terminen. Därför kan det dröja ganska länge innan du kan komma och hämta dina saker. Jag meddelar dig när de är klara.

Alla som går minst 5 lektioner har möjlighet att komma och glasera själva i slutet på terminen, utan extra kostnad. Detta är ett erbjudande så, om du inte vill glasera själv är det helt OK. Erbjudandet gäller bara för innevarande termin och är personligt. Du kan inte överlåta dina lektioner till någon annan.

Glaseringslektionerna följer ett eget schema som enbart meddelas dem som väljer att delta.

 

Lektioner
Måndagar 18.30-21.00.
Kostnad 500 kr per tillfälle
Drejlektion med Elida Möller. För att få kläm på grunderna eller för att komma vidare i din drejning bör du ta minst 5 lektioner per termin.

Tisdagar kl 18.30-21.00. Kostnad 500 kr per tillfälle
Drejklektion med Lotta Birgerstam. För att få kläm på grunderna eller för att komma vidare i din drejning bör du ta minst 5 lektioner per termin.

Torsdagar kl 18.30-21.00. Kostnad 500 kr per tillfälle
Keramiklektion utan drejning med Anna-Lena Westerlund. Du får lära dig att arbeta med de tekniker som ingår i begreppet "att bygga för hand".
Ringling och tumning är de ursprungliga teknikerna för att arbeta med lera och har funnits med människan sedan stenåldern. Med denna teknik bygger man upp föremål våning för våning och man kan lätt göra saker som är riktigt höga. Ett minimum är att ta 3 lektioner tre veckor i rad, för att hinna arbeta vidare innan leran torkat för mycket.
Kavling kan bäst liknas vid att göra pepparkakshus. Leran kavlas och med hjälp av mallar och formar kan man göra skålar, fat, muggar, vaser mm. Första gången gör man en enkel form och då räcker 1 lektion. Nästa tillfälle får man sätta ihop olika delar och då behövs 2 lektioner veckorna efter varandra. Vill man göra något riktigt stort behöver man 3 lektioner.

Lördagar kl 13.00-15.30. Kostnad 500 kr per tillfälle
Drejlektion med Anna-Lena Westerlund. För att få kläm på grunderna eller för att komma vidare i din drejning bör du ta minst 5 lektioner per termin.

Dubbellektion lördag och söndag kl 11-16 med Anna-Lena Westerlund. Kostnad 1000 kr per tillfälle. Perfekt för att ge dig tid till fördjupning i en teknik och ägna dig åt keramiken utan tidspress. Detta räknas som 2 lektioner om du samlar ihop till glasyrlektionen och man bokar sig separat per dag. Ena dagen är det drejning och andra dagen andra tekniker så det blir en liten intensivkurs om du väljer att gå båda dagarna.